Yleisimmät kysymykset

 • Mistä materiaalista Lansinoh tuttipullot ja NaturalWave® tutit on valmistettu?

  Pullo, pullonkaulus ja korkki on valmistettu polypropeenista (PP), joka on kemikaalivapaa, eikä sisällä lisäaineita, BPA’ta eikä BSP’tä.

  NaturalWave® tutit on valmistettu 100% silikonista, joka on myös BPA ja BPS vapaa.

 • Ovatko Lansinoh® tuttipullot BPA- ja BPS-vapaita?

  Kyllä,  Lansinoh®  pullot ja NaturalWave™ Tutit ovat molemmat BPA ja BPS vapaita. Pullot on valmistettu polypropeeni muovista, joka on kemikaalivapaa, lisäaineeton.

   

 • Mitä on BPA ja BPS ja miksi minun pitäisi valita tuote, joka ei sisällä näitä?

  Koska turvallisuus on Lansinohille tärkeintä, alusta lähtien Lansinoh® mOmma® Pullot  ja tutit ovat olleet BPA- ja BPS vapaita.

  BPA tai bisfenoli-A on kemikaali, jota käytetään polykarbonaatti muovien valmistuksessa. BPA voi matkia elimistössä naishormoni estrogeeniä eli on ns. ´hormonihäirikkö´. Tutkimukset ovat yhdistäneet BPA’n syöpään, masennukseen, 2-tyypin diabetekseen, sydän- ja lukuisiin muihin sairauksiin. BPA on erityisen vaarallista raskaana oleville, imeväisille ja lapsille – siinä määrin, että terveysvirastot ympäri maailman ovat kieltäneet BPA’n käytön tuttipulloissa ja muissa tuotteissa.

  BPS tai bisfenoli-S on vaihtoehto BPA’lle, jota käytetään muovituotteissa. BPS on myös ‘hormonihäirikkö’ ja pidetään yhtä vaarallisena kuin BPA’ta, siitä huolimatta sitä käytetään yleisesti vauvan tuttipulloissa ym. tarvikkeissa.

   

 • Mikä tekee Lansinoh® tuttipullosta erilaisen muihin pulloihin verrattuna?

  Lansinoh® pullo on osa Lansinoh Pumppaa-Säilytä-Syötä ratkaisua, joka mahdollistaa pumppauksen, säilömisen ja vauvan syöttämisen käyttäen samaa pulloa. Pullo on yhteensopiva kaikkiin kolmeen Lansinohin rintapumppuun: Käsikäyttöinen-, Compact single sähkökäyttöinen-, ja 2in1 sähkökäyttöinen tuplapumppu. Pulloon sopii NaturalWave™ tutti, joka on erityisesti suunniteltu yhdistämään rinta- ja pulloruokinta, siirtymä rinnan ja pullon välillä on mahdollisimman luontevaa. Pulloa voidaan käyttää myös äidinmaidon säilytykseen. Pullossa on leveä kaulus, jolloin puhdistaminen on helppoa. Pullon mukana tulee NaturalWave™ tutti, joka edistää aaltomaista kielenliikettä. Tämä tukee luonnollista suun, kitalaen ja kasvojen kehittymistä.

   

 • Mikä on Ilmaventtiili® (AVS)?

  Ilmaventtiili (The Air Ventilation System®) vähentää ilman joutumista vatsaan ja auttaa ehkäisemään vaivoja, jotka liitetään koliikkiin.

 • Miten Lansinoh® HPA® LANOLIINI toimii?

  Yksi yleisimmistä vaivoista imetyksessä on arat ja haavautuneet nännit. Aristavat nännit voivat olla todella kipeät, usein syynä kipuun on vauvan väärä imuote. On tärkeää löytää kipuun helpotus, ennen kuin löydät ongelman varsinaisen syyn.

  Lansinoh® HPA® LANOLIINI hidastaa kosteuden haihtumista iholta, kosteus parantaa haavat puolet nopeammin kuin kuiva ilma. Lanoliini säilyttää ihon luonnollisen kosteuden muodostaen iholle suojaavan ‘muurin’. Sisäinen kosteus parantaa nännit, tekee ihosta jälleen joustavan ja pehmeän. Kun haavat parannetaan näin, iholle ei pääse muodostumaan arpikudosta.

   

 • Onko jotain terveysriskiä TheraPearl® käytölle?

  Therapearl® on lääkärin suunnittelema tuote ja todettu olevan turvallinen ja tehokas. Kuitenkin joissakin olosuhteissa tuote voi lisätä paleltuman riskiä. Kysy lääkäriltäsi, jos joku seuraavista koskee sinua. Beetasalpaajien käyttö voi vähentää verenvirtausta, joten se voi herkistää paleltumalle. Myös seuraavat kuuluvat riskiryhmään: tupakointi, diabetes, hermosairaus, iskemia, arterioskleroosi, kylmäallergia, kohonnut verenpaine,  kylmä hemoglobinuria, nivelrikko tai valkosormisuus. Myös alhainen rasvaprosentti voi lisätä paleltuman riskiä. Lisäksi elimistön kuivuminen, aliravitsemus tai alkoholin vaikutuksen alaisena Therapearlin®  käyttö ei ole suotavaa.

 • Mitä tarkoittaa “CE” merkki Lansinoh® THERA°PEARL® tuotteessa?

  CE- merkki tarkoittaa, että Lansinoh®THERA°PEARL® noudattaa Euroopan talousalueen (EEA) vaatimuksia lääkinnällisestä tuotteesta. Tähän kuuluu riskien hallinta, laatu ja turvallisuus.

   

 • Voinko käyttää Therapearl® 3-in-1 hoitotyynyjä ilman liilaa suojapussia?

  Therapearl® hoitotyynyn voi laittaa myös suoraan ihoa vasten, mutta tarkista lämpötila ennen käyttöä.

 • Pitääkö Lansinoh® HPA® LANOLIINI poistaa ennen imetystä?

  Lansinoh® HPA® LANOLIINIA ei tarvitse  poistaa ennen imetystä, tuote on 100% puhdasta lanoliina. Lanoliinin valmistuksessa on käytetty erityismenetelmää puhdistuksessa, niin että ympäristömyrkyt ja allergisoivat ainesosat ovat reilusti alle määritysten. Tuote on 100% hypoallergeeninen, hajuton, mauton ja väritön tuote. Ei sisällä säilöntäaineita.

   

 • Minkälaisesta muovista Lansinoh® ÄIDINMAIDON SÄILYTYSPUSSIT on valmistettu?

  Lansinoh® ÄIDINMAIDON SÄILYTYSPUSSIT on valmistettu ruoka-aineille sopivasta polyeteenistä eikä sisällä lisäaineita tai PVC’tä.  Pussit on valmistettu LDPE (low density polyethylene – matalatiheyksisestä polyeteenistä) ja LLDPE (linear low density polyethylene – lineaarinen matalatiheyksinen polyeteeni). Pussit ovat BPA- ja BPS vapaita.

   

   

 • Ovatko ® ÄIDINMAIDON SÄILYTYSPUSSIT uudelleenkäytettäviä?

  Lansinoh® ÄIDINMAIDON SÄILYTYSPUSSIT ovat kertakäyttöisiä.

 • Kuinka sulatan pakastetun maidon Lansinoh® ÄIDINMAIDON SÄILYTYSPUSSEISSA?

  Pakastetun äidinmaidon sulatuksessa on tärkeää käsitellä maitoa niin varoen kuin suinkin, ettei menetä arvokkaita ravintoaineita. Jos pussit on pakastettu vaakasuorassa, ne sulavat nopeammin. Lansinoh® ÄIDINMAIDON SÄILYTYSPUSSIT voidaan sulattaa jääkaapissa tai huoneenlämmössä. Voit myös sulattaa maidon kulhossa, jossa on lämmintä vettä, mutta älä käytä kuumaa tai kiehuvaa vettä.

   

 • Voinko lämmittää maidon, kun se on Lansinoh® ÄIDINMAIDONSÄILYTYSPUSSISSA?

  Ei, mikroaaltouunia ei koskaan suositella äidimaidon lämmittämiseen, koska se tuhoaa arvokkaat ravintoaineet ja vitamiinit. Lisäksi mikroaaltouuni tekee maitoon “kuumia kohtia”, jotka voivat polttaa vauvan suuta.

   

 • Kuinka voin vaihtaa asetuksia rintapumpun stimulointi- ja pumppausvaiheen välillä?

  Voit helposti vaihtaa 2:en vaiheen välillä nappia painamalla. Rintapumppu aloittaa automaattisesti ‘stimulointi vaiheella’, joka kestää kaksi minuuttia. Tämän jälkeen pumppu siirtyy ‘pumppausvaiheelle’. Jos haluat siirtyä takaisin stimulointi-vaiheelle pumppauksen aikana tai pumppausvaiheelle ennenkuin kaksi minuuttia on kulunut, painat vain nappia ja pumppu siirtyy haluttuun ‘vaiheeseen’.

   

 • Voinko käyttää Lansinoh® THERA°PEARL® 3-in-1 BREAST THERAPY’a jos olen raskaana?

  Suosittelemme, että kysyt terveydenhuollon ammattilaiselta, onko Lansinoh® THERA°PEARL® 3-in-1 HOITOTYYNYT sopiva tuote sinun tarpeeseen.

 • Mitä teen, kun käytän Lansinoh® THERA°PEARL® 3-in-1 HOITOTYYNYÄ, mutta kipu ei hellitä?

  Jos oireet jatkuvat, sinulla on kuumetta tai olet huonovointinen, tai jos sinulla on pitkään jatkunutta kipua, ota yhteys tarveydenhuollon ammattilaiseen.

   

 • Mistä tiedän, milloin on aika hävittää Lansinoh® THERA°PEARL® 3-in-1 HOITOTYYNY?

  Hävitä tyyny, jos siinä on reikä tai se on rikkoontunut.

   

 • Olen käyttänyt Lansinoh® THERA°PEARL® 3-in-1 HOITOTYYNYÄ jonkun aikaa ja helmet ovat alkaneet mennä rikki

  Helmet alkavat rikkoontua käytön seurauksena. Tämä on täysin normaalia ja Lansinoh® THERA°PEARL® toimii edelleen, vaikka kaikki helmet olisivat hajonneet.

   

 • Voinko käyttää Lansinoh® THERA°PEARL® 3-in-1 HOITOTYYNYJÄ myöhemmin lapsellani hammasviilentäjänä?

  Lansinoh® THERA°PEARL® 3-in 1 HOITOTYYNYJÄ ei pidä käyttää lapselle hampaiden/ikenien viilentämiseen.

 • Toimiiko Single sähköpumppu paristoilla?

  Kyllä, voit käyttää 6 AA paristoa (ei kuulu pakkaukseen) tai vaihtoehtoisesti verkkovirtaa  (AC Adaptor sisältyy pakkaukseen). Suosittelemme käyttämään vain alkaliparistoja, emme suosittele ladattavia paristoja. Vaihda kaikki paristot samanaikaisesti, älä sekoita vanhoja ja uusia paristoja. Jos paristot ovat pumpun sisällä, mutta käytät verkkovirtaa, pumppu käyttää silloin verkkovirtaa.

   

   

 • Onko minun pakastettava Lansinoh® THERA°PEARL® 3-in-1 HOITOTYYNYJÄ 2 tuntia ennenkuin käyttää viilennyshoitona?

  Voit säilyttää hoitotyynyjä pakasteessa tai voit viilentää niitä vain lyhyen aikaa. Jotkut haluavat tyynyjen olevan viileät eikä kylmät, joten silloin voi tyynyjä pitää jääkaapissa.

   

 • Voinko pumpata maidon suoraan Lansinoh® Maidonsäilytyspusseihin?

  Lansinoh® Äidinmaidonsäilytyspusseissa on tuplavetoketjuvarmistus, joten ne eivät käy suoraan pumppuun. Suosittelemme pumppaamaan maidon pulloon, joka tulee pumpun mukana ja sitten kaatamaan maidon pussiin.

   

   

 • Voiko Lansinoh® THERA°PEARL® 3-in-1 HOITOTYYNYJÄ käyttää avohaavojen hoitoon?

  Ei. Lansinoh® THERA°PEARL® 3-in-1 HOITOTYYNYT  eivät ole tarkoitettu avohaavojen hoitoon.

 • Miten käytän Therapearl® 3-in 1 hoitotyynyjä, kun pumppaan?

  Älä lämmintä tyynyjä mikroaaltouunissa enempää kuin 15 sekuntia. Aseta hoitotyyny rintapumpun suppilon ympärille ennen pumppausta, laita neppari kiinni, niin tyyny pysyy hyvin paikoillaan.

   

 • Jos vahingossa pesen rintapumpun letkuston — voiko sitä käyttää?

  Pumpussa oleva suljettu toiminta tarkoittaa, että letkustoa ei tarvitse pestä, koska maito ei mene letkustoon. Jos vahingossa peset letkuston, irrota letkusto pumpusta ja anna pumpun käydä muutaman minuutin ja katso kuivuuko letkusto. Jos havaitset kondensaatiota tai bakteerikasvustoa, hävitä letkusto ja hanki tilalle uusi.

   

 • Jos nukahdan käyttäessäni Lansinoh® THERA°PEARL® 3-in-1 HOITOTYYNYÄ?

  Lansinoh® THERA°PEARL® 3-in-1 HOITOTYYNYä is saa käyttää kuin 20 minuuttia kerrallaan. Emme suosittele nukahtamista hoitotyynyn kanssa, jos tyyny on lämmitetty tai viilennetty.

   

   

 • Mistä tiedän mikä on sopiva pumppausaika?

  Kun lähestyt pumppausaikasi loppua, maidonvirtaus alkaa vähenemään tai pysähtyy kokonaan ja/tai sinun rintasi tuntuvat pehmeämmiltä ja tyhjemmiltä. Rinta ei ole koskaan täysin ‘tyhjä’, mutta nämä asiat huomioiden pumppausaika siltä kerralta on riittävä ja maitoa tullut niin paljon kuin mahdollista.

   

 • Voinko käyttää Lansinoh® THERA°PEARL® 3-in-1 HOITOTYYNYJÄ muuhun tarkoitukseen, kun olen lopettanut imetyksen?

  Kyllä, voit käyttää Lansinoh® THERA°PEARL® 3-in 1 HOITOTYYNYJÄ kylmä-/lämpöhoitoon muihinkin vaivoihin. Lansinoh® THERA°PEARL’ä® ei kuitenkaan saa käyttää vauvan hampaiden/ikenien viilentämiseen. Älä pidä pakkausta lasten ulottuvilla äläkä anna lapsen pureskella tyynyä. Käytettävä ainoastaan aikuisen valvonnassa.

 • Mitä teen, jos mikroaaltouuni ei lämmitä tasaisesti Lansinoh® THERA°PEARL® 3-in-1 HOITOTYYNYÄ?

  Mikroaaltouuneissa on eroja ja samantehoisetkaan eivät lämmitä yhtälailla. Suosittelemme aina testaamaan lämpötilan ja jos näyttää, että tyyny on lämmennyt epätasaisesti, ravistele tyynyä hieman, niin että helmet sekoittuvat.

   

 • Mistä voin saada varaosia?

  Mikäli tarvitset varaosia Lansinoh® Rintapumppuihin, ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@megra.fi

  tai p. 0104223700 (Megra Oy).

   

 • Onko liivinsuojia saatavilla erivärisiä- ja kokoisia?

  Ei. Haluaisitko sellaisia? Anna ystävällisesti palautetta, niin viemme eteenpäin kehitys-tiimillemme.

   

 • Onko liivinsuojat tehty muovista?

  Liivinsuojan takaosassa on ohut suojaava kerros, jonka tarkoituksena on pitää kosteus suojan sisällä. Muuten maito voi liueta pois suojan takaosasta.

   

   

 • Mistä materiaalista Nänninkohottaja on tehty?

  Suppilo-osa on tehty polypropeenista, liila osa on tehty luonnonkumista.

   

 • Mikä on Therapearl® 3-in1 Hoitotyyny?

  Therapearl® 3-in-1 Hoitotyyny on myrkytön uudelleenkäytettävä pakkaus, jota voidaan käyttää helpottamaan kipua, turvotukseen, maitotiehyetukoksien ja rintatulehduksen hoitoon. Sitä voidaan käyttää myös rintapumpun kanssa helpottamaan maidon herumista ja näin nopeuttamaan pumppausaikaa.

   

   

 • Kuinka usein NaturalWave® Tutti pitäisi vaihtaa?

  Suosittelemme tarkistamaan tutin päivittäin, näkyykö kulumia tai repeämiä. Suosittelemme vaihtamaan tutin joka 7. viikko. Jos havaitset, että tutti on kulunut tai vahingoittunut, vaihda tutti uuteen. Suosittelemme myös, ettet jätä tuttia suoraan auringonpaisteeseen, lämpöön tai desinfiointiaineeseen (enempää kuin suositeltu aika).

   

   

 • Voinko steriloida Lansinoh® mOmma® tuttipullot ja tutit kiehuvassa vedessä?

  Lansinoh® mOmma® Tuttipullot ja NaturalWave™ Tutit voidaan steriloida kiehuvassa vedessä viiden minuutin ajan. Huolehdi, että kattilassa on tarpeeksi vettä niin että osat eivät koske pohjaan vaan kelluvat, muuten ne saattavat sulaa.

   

   

 • Ovatko Lansinoh® mOmma® Tuttipullot & Tutit astianpesukoneen kestäviä?

  Lansinoh® mOmma® pullot ja NaturalWave™ Tutit voidaan pestä astianpesukoneen ylätasolla. Kuitenkin pidentääksesi käyttöikää, suosittelemme hellävaraista käsinpesemistä.